zondag, maart 26, 2006


Ik hoef het niet eens meer te checken. Ik weet het toch al. Direct loop ik met de slang naar de achterkant. Bij de benzinepomp moeten ze het ritueel onderhand wel kennen: ieder weekend zit ik daar gehurkt bij de linker achterband. Het is ook altijd dat benzinestation, want het is de meest dichtstbijzijnde vanaf mijn huis. En met een halflekke achterband rijdt toch niet zo lekker.
Hij wordt oud en dat is niet alleen aan de banden te merken. Hij meurt van binnen en van buiten, de roestplekken hebben de vrije ruimte, het verbruik is inmiddels 1 op 8 en het pookje van de ruitenwisser bungelt sinds drie weken triest naast het stuur. Na zeven jaar trouwe dienst moet ik binnenkort denk ik afscheid van hem nemen. Krijg hierbij een beetje het Herbie gevoel. Al kwam die terug: gloednieuw. Misschien is er nog hoop�.Misschien.
(Nu vurig hopend dat iemand zo gek is om mij op te geven voor dat Pimp My Car programma!)

7 reacties:

Anonymous Anoniem zei...

Je moet jezelf voor pimp my ride opgeven en zo te lezen maak je een goede kans om gekozen te worden...

http://comps.mtv.nl/pimpmyrideeurope/

10:25 p.m.  
Blogger willem zei...

Hecht je nooit te veel aan een stuk staal, want dat doen alleen onzinnige mensen. Mensen die niets anders kunnen dan over auto's praten. Ik vind de auto een prima uitvinding, maar vooral ook een noodzakelijk kwaad. Ik lig om andere dingen wakker.

11:33 a.m.  
Blogger Dinges zei...

Oh, daar ben ik het absoluut niet mee eens. Hechten aan materiële zaken is een wezenlijk onderdeel van de maatschappij waarin we leven. Het ontkennen daarvan is het ontkennen van de essentie van onszelf. Koop jezelf niet gelukkig, want dat kan toch niet. Blijf trouw aan de crap die je hebt!

Ik geef objecten een naam. Ik stel me zelfs een persoonlijkheid voor. Ik vind tevens dat je vaak aan een auto kunt zien wat voor iemand er in rijdt. En nee, niet als een statussymbool, ik geloof dat vormen en dergelijke bijna een persoonlijkheid symboliseren.

7:57 a.m.  
Blogger willem zei...

Henk-Jan gelooft zeker ook dat het Einde der Tijden er zit aan te komen en dat er sprake is van een groot joods-bolsjewistisch complot.

...........al heeft hij wel een heel klein ietsjepietsjebeetje gelijk, al is de persoonlijkheid die we aan dingen geven puur door onszelf bedacht.

4:29 p.m.  
Anonymous Anoniem zei...

Diep hoor Willem, maar het is dus wel vervelend als je 'noodzakelijke kwaad' het niet meer doet. Dus maak jij je maar zorgen om het oplossen van alle wereldproblemen, dan leef ik wel mee met marian die afscheid moet nemen van haar autootje...

10:55 p.m.  
Blogger Dinges zei...

Maar natuurlijk komt het Eind der Tijden eraan. Het staat allemaal in Openbaringen, mensen! Open uw ogen!

7:00 a.m.  
Blogger Dinges zei...

Hoor je dat? "Gratis porno"?! Denkt er dan niemand meer aan de arme kinders die worden geconfronteerd met deze vuiligheid?

11:48 p.m.  

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage